Spoj svih zborova naše Župe i ove godine bijaše u crkvi sv. Nikole Tavelića u sklopu trodnevnice u čast prvom proglašenom hrvatskom svecu čija je crkva, kao četvrta u našoj Župi, sagrađena prije 40 godina. Drugog dana trodnevnice, u srijedu, 12. studenoga poslije sv. mise koju je u 16.00 sati predvodio fra Jakov sedam zborova sastalo se da bi dalo hvalu i slavu Bogu, Blaženoj Djevici Mariji i sv. Nikoli.
Pod ravnanjem župnika fra Denisa i orguljašice s. Terezine prvi je nastupio dječji zbor koji je za ovu prigodu sastavljan od zbora crkve sv. Nikole i crkve sv. Ante. Preko 70 djece, od kojih gotovo polovica prvi put u zboru, lijepo i skladno je izvelo tri pjesme u kojima je bilo i solističkih dionica izmamivši najviše ovacija nazočnih. U ovom zboru ima šest obitelji iz kojih je čak po troje djece u zboru, a roditelji u velikom zboru.
Poslije djece uslijedio je nastup zbora mladih koji su također solidno izveli tri pjesme. No, za pohvalu je svakako ljubav i požrtvovnost sviračice i studentice koja je za ovu prigodu malo prije nastupa došla iz Splita i vratila se odmah nakon nastupa.

Treći zbor koji je nastupio bio je veliki mješoviti zbor sastavljan od zboraša iz sve četiri naše crkve. Brojnost naših crkava jedna je velika prepreka za kvalitetan rad, ali trud i ljubav naših zboraša uspjela je nadići odvojenost i nedostatke koji proizlaze iz toga te su nastupili kao jedan zbor otpjevavši dvije dvoglasne pjesme i jednu troglasnu. Sve je to dosta dobro i skladno zvučalo uzevši u obzir da je s. Terezina tek nešto više od dva i pol mjeseca zborovođa u našim Vinjanima.
Za kraj su sva tri zbora  zajedno izvela  pjesmu posvećenu sv. Nikoli Taveliću.
Ovim koncertom ponovno se pokazalo jedinstvo i povezanost naše raštrkane Župe koja broji oko 150 zboraša, a za ovu prigodu nastupilo ih je preko 130 dok su ostali bili spriječeni. Nadamo se i vjerujemo da ćemo se sljedeći put pokazati u još boljem svijetlu!

 

 

FOTOGALERIJA